Utv?rdering [Swe Bat]

Topics and things concerning this game.
Post Reply
Daffy

Utvärdering [Swe Bat]

Post by Daffy » 17 Jun 2007, 17:16

Nu vet jag att många inte ens har lämnat området, men jag är intresserad av veta vad ni tyckte och tänkte om den svenska bataljonen. Vad kunde jag (och även) vi gjort bättre? Skriv lite plus och minus om bataljonen som helhet. Vill ni utvärdera mig som chef eller crew's insats så får ni göra det i rätt tråd.

User avatar
Fagge
Corporal
Corporal
Posts: 70
Joined: 20 Mar 2007, 13:09
Location: Sweden / Borl?nge
Contact:

Post by Fagge » 17 Jun 2007, 19:43

svenska bataljonen funkade bra som helhet tycker jag
dock fans det en del saker man kan titta på
bla:
:(
:!: varför det var så långt mellan vissa enheter inom bataljonen tyvärr så gav det lite känsla vi +dom må hända att att dom hadde annan uppgift men vi missa mycket snack och team spirit mellan endel enheter
:!: varför inte vi tog i mot den matriell vi blivit till delade av crew bla sandsäckar .. broken arrow hadde vart mycket lättare att försvara då
:!: att vi gick in med väldigt låg inställning till vårt försvar i början hårdare tag :wink:
:D

:!: stort pluss till alla moral höjande skrik från tango samt sierra två topen kompanier som gjorde att spel känslan ökade väldigt mycket tyvärr så hamnade jag kanske lite snett med cheferna där men så fort vi titta på problemet så löste det sig .. värkligen rätt man på rätt plats i bat.org samt deras ställföreträdande toppen killar
:!: att dom flästa tog till sig det cheferna sa och "lajv" nivån var lagom hög bland det flästa inom bat.org så det blev att vi slogs för våran kamrat brevid istället för att vara frag kåta plast spridare
Rulle in HELL is better than be a slave in heaven
_________________________________________________________________________

B4 - UN - PC
B5 - Swe Bat - Recon - PSC
B6 - Nato - PC
B11- SFODU - SL
B12 - Border Police Cmd

Tystnad

Post by Tystnad » 17 Jun 2007, 21:57

Då detta var mitt första riktiga spel (endast spelat två söndagsspel tidigare), så har jag inte mycket att jämföra med, men här kommer mina synpunkter:

SweBat tycker jag var ett välsmort, ryssdödande försvarsmaskineri utan dess like. De enda som slog oss på fingrarna var FFF, men wtf, de var ju helt galna (på ett väldigt positivt sätt).

-:
Håller med Fagge att det blev lite distans mellan några av kompanierna, ungefär som att högra handen aldrig träffat den vänstra. Gäller dock inte mellan alla kompanier, endast ett par stycken (kanske var meningen att vara så t.o.m?).

+:
Samarbetet mellan de kompanier och plutoner som faktiskt fick möjlighet till det. Det gick ruskigt snabbt att slutföra uppgifter då vi faktiskt hjälptes åt och täckte varandras ryggar. Även den snabba sammansvetsningen av plutonerna var riktigt förvånande. Kan inte säga det bättre än meathead gjorde; det som tar tre månader för värnpliktiga tog fem timmar för oss. Stor eloge till alla i Tango och Sierra, plus en av Spaningsplutonerna (ni vet vilka ni är). Informationen tycker jag även kom fram relativt snabbt till underbefälen (ganska nyligen jobbat för kronan, så jag vet hur segt det brukar gå inom en så stor organisation som det faktiskt blev tillslut). Detta gjorde att det blev riktigt kul att spela Plutonchef. Även en stor applåd till Requiem som var en riktig moralhöjare, kunde inte bett om ett bättre kompani att försvara fanan med.


Sidenote till plus/minus-listan: Kändes lite tungt att behöva släppa Bloody Mary efter x antal timmars förberedelse, även om det var rätt tänkt och agerat av alla inblandade parter på svenska sidan.

Alcon
2nd Lieutenant
2nd Lieutenant
Posts: 175
Joined: 20 Oct 2006, 16:52

Post by Alcon » 18 Jun 2007, 11:26

Vill ta tillfället i akt och berömma två personer som gjorde ett kanonbra jobb under Berget5.

Överste Daffy som med bravur ledde oss genom hela spelet. du ska även ha en utmäkelse för din sorti ur basen vid första "Broken Arrow"-händelsen, den höjde moralen enormt, i alla fall inom min pluton.

Major Hell-Kitty: som trots minimal sömn lyckades koordinera sitt kompani på bästa sätt (mina befäl i lumpen kommer inte i närheten av din kapacitet). ska också ha tack för att du så snabbt fick oss i MP att känna oss välkomna i ditt kompani. Du kommer att leva för evigt i Valhalls stora salar!
Image
B8: PSYOPS
B7: NATO
B6: UN-Forces
B5: Swedish Forces
Airsoft

User avatar
Thinker
Staff Sergeant
Staff Sergeant
Posts: 133
Joined: 16 Mar 2007, 23:09
Location: Markaryd, Sweden
Contact:

Post by Thinker » 18 Jun 2007, 17:09

Haft en lång resa hem (14h 40m) så man är lite seg, men tänkte göra ett inlägg ändå. Långt inlägg varning är utfärdad! (men det kunde bli längre)

Fint insats, hade själv ett flertal radios igång i västen, bla en scanner, och hörde det mesta som sades, på Stabsbandet och andra frekvenser. Vi i Bravo-Sierra ser gärna Överste Lindbergh som chef igen.

Det är mycket positivt som skedde inom SweBat under B5, givetvis kommer man inte på alla saker, bara det negativa som brukar fastna tyvärr.

Några av de positiva har redan nämts av de andra i tråden.

Det negativa jag har att säga på är dock några saker, en delvis negativt för översten, och det har att göra med rop efter förstärkning. Mest utmärkt var det exemplet var tidigt ca kl 7 på fredag morgon, när vi var två stycken vid tredje kanonen, resten sov/vilade (vi hade varit igång som stridade redan torsdag middag vid masterna nere i härnösand), och ser 14-16 ryssar som är på väg mot oss och i god tid innan stridigheter vidtar ropar på förstärkning. Det talades om att väcka folk osv men inget hände. Ingen kommer och vi blir totalt överkörda, totalt ca 30 ryssar ska komma in den vägen, posera vid kanonen, och sedan göra ett anfall ner via stigen mot basen. Satt i basens respawn när det skedde, suttit där i nästan 10 minuter, och ingen där reagerade över att fientliga styrkor rapporterats inne på Swebat område, alla lallade omkring och pratade, och ingen märkte att vi var flera svenska soldater som gick och satte oss i respawn. Men vilket jäkla liv det blev när ryssarna rusade ner mot basen. Synd jag inte filmade, visste ju vad som var på väg att hända.

Med det exemplet belyser rätt bra den andra åsikten. Hela Bravo-Sierra (GO) undrade varför vi inte försvarade objekten med än vi gjorde. Känns som att de mesta försvar som gjordes och styrkors placering var för att försvara förläggning, inte objekten. Innan kanon 3 blev översprungen hade jag mindre än 30 minuter innan pratat med en kille från stabens security grupp att "hade GO varit ryssar med fritt aggerande, hade flera kanoner nu varit sprängda". Om ryssarna vi det tillfället faktiskt gått in för att spränga kanoner tror jag att vi hade förlorat åtminstone två stycken, kanske alla, och staben hade legat pyrt till om ett anfall skett från kanon 1 eller 2. En riktigt sneaky spräng grupp hade kunnat ställa till det riktigt ordentligt också. Tack och lov att fi inte hade koll hur de skulle fördärva kanoner och var mer intresserade av posering och plastande.

Hade det inte varit vettigare strategi att förlägga mer personal uppe på berget vid HQ, och haft kompanier/plutoner som stående order skulle bevakta objekten? Försvars platser i "Broken arrow linjen" hade varit bättre, och inte fokuserats att göra värn och annat på den främre som i slutet lämnades mer än användes. Det är bra med försvar på djupet, och att kunna retirera till högre mark, men om det innebär att man får ett dålig försvar på flanker kanske man borde tänka om. En huvudlinje från svackan framför kanon3 via klipporna mellan HQ/exercis platsen vidare till klipporna och det öppna området vid "flytbryggan" kanske hade fungerat finare med främre linjer vid/framför vägbommen, traktorstigen, södra åsen osv, och små spanings grupper framför som kunde rapportera fiende.

Men rop på förstärkning skedde ibland rätt dåligt. Det löstes en gång via att jag i förläggningsområdet ropade ut att vi hade fi vid kanon 3 och en större grupp bara rusade dit utan att bli beordrade av sina chefer.

Och information uppåt verkade inte fastna. Fiende truppers positioner är viktigare men även en sådan enkel sak som att de två i aluminiumbåten på lördagen var fastighetsförvaltaren och hans dotter verkade försvinna fast vi hade tagit kontakt med dem för att se till att de är informerade om spelet, pratat lite med dem och vår plutC hade vidare befodrat informationen på stabsnätet uppåt. Men efter en halvtimme kunde man fortfarande höra om att båtens aktivitet skulle bevakas och att det var okända i den, även om Överste Lindbergh gick ut och sa att det kunde vara fastighetsförvaltaren.

En annan tydlig indikering på intel uppåt var lite dålig är när man hör ett rop vid middagstid på lördag om att "ryssar hörs på PMR, så de måste vara närma nu"... på min scanner med sämre känslighet än en PMR (för att den är bredbandig) hade jag hört ryssar på PMR hela morgonen och förövrigt även det mesta av tiden under spelet...

En annan sak som är lite lustig är varför Swebat försvarade masten långt ut på västra flanken, den krävdes tydligen fungerade för att vi skulle kunna få kontakt med allierade. Skulle inte allt spel och alla uppdrag vara förlagda på ActionAreas?
This space intentionally left blank

Requiem

Post by Requiem » 19 Jun 2007, 10:34

För att citera min systerson "Vi FET-ägde dom!"... :D

Jag kan väl egentligen bara hålla med Fagge på de flesta av hans punkter...

:arrow: Det kändes ofta som om framför allt Qubec-kompaniet inte riktigt ville beblanda sig med oss "grunts" i Bas.Säk... Åtminstone till en början. Det blev efterhand bättre, men tyvärr hann det aldrig bli så gemytligt som jag kanske skulle velat.

:arrow: Det missförstånd som kom upp mellan mig och Fagge löste sig på bästa sätt när vi lugnat ned oss, och jag bett om ursäkt för att jag kidnappat hans killar på ett tanklöst sätt. När jag stal dem hade jag inte en tanke på något annat än att försvara basen, men Fagge fick mig att inse att de gjorde större nytta som spaning än ännu ett par bössor i en redan stark linje. Cudos till Fagge! Utan dig och din pluton hade vi varit köttfärs!

:arrow: Jag skulle nog gärna sett att befälen hade kunnat träffas tidigare och prata ihop sig litet mer redan innan spelet, och att vi hade haft litet mer information i förväg. Jag och Hell_Kitty höftade ihop det mesta på torsdagen, och hade bara träffat Daffy ett par minuter på onsdagskvällen när vi checkade in. Med litet mer info hade vi nog kunnat göra det bättre.

:arrow: Vi hade ingen riktig flagga! Det kanske låter litet dumt och fånigt, men jag skulle velat ha en ordentlig Svensk flagga... Om inte annat som moralhöjare.

I övrigt måste jag säga att jag är otroligt nöjd över att ha spelat svensk under Berget 5.

Grym-Adam 3
Lance Corporal
Lance Corporal
Posts: 28
Joined: 19 Nov 2006, 21:39
Location: Tullinge/Stockhom SWE

Post by Grym-Adam 3 » 24 Jun 2007, 23:07

Synd med flaggan. Om det blir ett Berget 6 så tar jag med den.

User avatar
SwedeX
Berget Trustee
Berget Trustee
Posts: 28
Joined: 19 Apr 2007, 12:41
Location: SWE, Sundsvall
Contact:

Post by SwedeX » 25 Jun 2007, 10:45

Requiem wrote:
:arrow: Det kändes ofta som om framför allt Qubec-kompaniet inte riktigt ville beblanda sig med oss "grunts" i Bas.Säk... Åtminstone till en början. Det blev efterhand bättre, men tyvärr hann det aldrig bli så gemytligt som jag kanske skulle velat.
Det var "meningen" att vi i DQ skulle vara lite hyschhysch hemliga (lajvaktigt) å så, men inte bra om ni tyckte "illa" om oss så :(
Vi får jobba på det tills en ev nästa gång.


Ännu en gång enormt tack och applåder till ALLA som lirade som svenskar, högre moral, vilja och heder får man nog leta efter, inte mkt gnabb trots minimalt med sömn... *Bockar och tar av boonien*

Ni gjorde mitt spel mer än värt det...

DQ2

User avatar
Fagge
Corporal
Corporal
Posts: 70
Joined: 20 Mar 2007, 13:09
Location: Sweden / Borl?nge
Contact:

Post by Fagge » 26 Jun 2007, 11:01

i stället för att ha DQ och ett spanings kompani
kunde man haft ett underättlese kompani med 2 spanings plutoner samt en QRF pluton
Rulle in HELL is better than be a slave in heaven
_________________________________________________________________________

B4 - UN - PC
B5 - Swe Bat - Recon - PSC
B6 - Nato - PC
B11- SFODU - SL
B12 - Border Police Cmd

Requiem

Post by Requiem » 26 Jun 2007, 14:08

SwedeX: Ingen fara, vi tyckte definitivt inte illa om er... Vi bara saknade er i den allmänna trevliga stämningen... :wink:

Och jag i.a.f. utgick ifrån att alla grupper med Delta i namnet skall vara litet hyschhysch :)

Post Reply