FFF- varustus - ideoita ja ehdotuksia

Topics and things concerning this game.
Osku
Newbee
Newbee
Posts: 2
Joined: 29 Nov 2006, 16:28
Location: Turku Finland

FFF- varustus - ideoita ja ehdotuksia

Post by Osku » 29 Nov 2006, 17:59

Terve,

me täällä Turussa ollaan pohdittu että millaisella varustuksella sitä Bergetiin ollaan lähdössä.

Tuntien suomalaisen harrastajakunnan lähtijöiden keskuudessa yleisin kuvio on amerikkalainen. Jenkkikuvio on myös täällä Turussa kovassa huudossa. Lueskeltuamme Bergetin sivuja totesimme kuitenkin että pelin hengen mukainen varustushan olisi jotain aivan muuta.

Ainakin osa meistä turkulaisista kaavaili pukeutuvansa pelin hengen mukaisesti oikein vimosen päälle: M62- kuviota, farkkuhousuja ja muuta "guerilla"- siviilivermettä. Sisseinähän lähdetään pelaamaan ja sissit ei sitä Multicamia mistään saa. :wink: Kannattaa muistaa, että tarkoituksenmukaisia pelivarusteita, kuten toimia kantolaitteita, ei ole syytä jättää kotiin, mutta niiden allehan voi laittaa ne Raahelaase tukkijätkä vermeet.

Millaisella varustuksella sinä olet peliin tulossa ja millaisia ajatuksia resupekkalook herättää?

Windi

Post by Windi » 29 Nov 2006, 23:36

Voihan sissi tehdä siviiliostoksina mitä vain. Tosin olen itsekkin multicamo yybersettejä vastaan, mutta ymmärrän myöskin, että kaikki ei halua yhden pelin takia ostella varusteita joita ei muuten paljoa käyttäisi.

Me täällä Salossa kaavailtiin vähän pukeutumiseen: Wl housut saa kelvata ja paidaksi hommataan SA-Int pooloa ja villapaitaa tuolta hämeenlinnasta. Mulle se olisi aivan tarpeeksi sissivaatetusta. Farkut ovat pelihousuina hyvin ikävät ja joustamattomat, ei kiitos. Päähineeksi ajattelimme huivia/lippistä. Päähineeksi ei mielestäni sovi kuitenkaan kypärä.

Kantolaitteista jne en ala marisemaan, itse ainakin haluan että kannossa on mahdollisimman mukavat ja toimivat vermeet. Kuitenkin pitkä peli edessä ja liikkumista tiedossa varmaan ihan tarpeeksi. Ja tavaraa pitäisi kuljettaa mukana enemmän kuin tarpeeks. Reppu on pakollinen ja omani tulee olemaan väriltään OD ja sisältämään pals lenkkejä. Tästä en voi tinkiä, koska haluan kantaa mukana kulkevat tavarat mahdollisimman mukavasti. Tottakai kaikkein taktisimmat reisijutut ja härpyttimet voi jättää pois.

Ei tätä sissihommaa saa päästää lähtee lapasesta. Koska eihän sisseillä olisi jalassa ku kumisaappaat (ei kiitos) ja aseenakaan ei olisi solttia tms vekotinta. Joten ihan mukavuuden rajoissa kuitenkin.

Tämmöstä

Spartiate.NW
Newbee
Newbee
Posts: 2
Joined: 30 Nov 2006, 12:11
Location: Finland, Salo

Post by Spartiate.NW » 30 Nov 2006, 12:45

Haluan ensin tuoda pari asiaa herättävää huomiota tähän keskusteluun:

Ensinnäkin uskon, että jokainen osallistuja on lukenut tämän tapahtuman taustatarinan. Mainitsen lyhyesti pari kohtaa tarinasta, jotka vaikuttavat tähän keskusteluun:

1. Ensin Suomen hallitus vetäytyy ruotsiin
2. Suomalaiset taistelevat urheasti venäläisiä vastaan kunnes antautuvat
3. Viimeiset Suomen armeijan jäänteet vetäytyvät ruotsiin muodostaen Itsenäisen Suomen Vastarintaliikkeen

Mitä siis kannattaa huomioida: Tulemme näyttelemään pääasiassa henkilöitä, jotka eivät suostuneet antautumaan venäläisille. Eli ei ihan gonahtaneita perusjanttereita, jotka eivät jaksaneet jatkaa taisteluita vaan sodan ahjossa karaistuja suomalaisia, jotka sisukkaasti jatkavat taistelua kunnes kuolo korjaa. Voitto ei ehkä ole enää mahdollinen, mutta kunhan ennen loppua saa kaadettua mahdollisimman monta venäläistä.

Nyt kun on sisäistänyt tarinan ja sen tuoman taustan pelaamillemme hahmoille voi keskittyä varustukseen.

Oma mielipide
Päähine: Vapaa (jopa kypäräkin osalla)
Puku: Maastohousut ja omavalintainen takki/paita
Jalkineet: Omavalintainen maihari/kumisaapas
Hanskat: Omavalintainen
Kantolaite: Mahdollisimman kevyt, mutta omavalintainen
Suojaimet: Oman harkinnan mukaan (itse laitan ainakin polvarit)
Ase: Omavalintainen, mutta ei suositella lasereita/lamppua kiskoihin

Samalla tällainenkin ajatus pyörimään suunnitteluun: Se maailma, jota tämä skenaario kuvaa on mielestäni sellainen, jossa toinen maailmansota ei kunnolla edes loppunut. Teknologia on eri tasoa mitä nykyään niin tuossa maailmassa voisi jopa ollakin digitaalimaastopuvut käytössä (kuten osalla varmasti onkin päällään), joten en välttämättä menisi edes niitäkään rajoittamaan pois. Ja uskon samalla, että tämä pätee asehankintoihin ja aseteknologiaankin.

Mainitsen vielä erikseen, että en koe ns "perusterroristi" varustuksen kuvaavan sitä mielikuvaa mikä minulla voisi tuosta porukasta olla, MUTTA aina löytyy niitä hulluja siviilejä, jotka voisivat jatkaa taistelua ja tulla taistelemaan kasapanokset itseensä köytettynä, farkut jalassa ja AK-47 laulaen parran rehottaessa huutaen ylistystä yläkerrasta. FFF osalta on varustukseen annettu paljon pelivaraa, joka antaa mahdollisuuden pesoonallisillekin varustuksille.

Itse uskon, että päälläni tulee olemaan suhteellisen särmä varustus, jonka voisin tilanteessa olevalla henkilöllä oikeati olla.

Mietintöjä, kommentoitavaa, huomioitavaa?
Rehtiä ja railakkaa tehopelaamista jo vuodesta 1997.

Osku
Newbee
Newbee
Posts: 2
Joined: 29 Nov 2006, 16:28
Location: Turku Finland

Post by Osku » 30 Nov 2006, 19:11

Oolrait.

Ilmeisesti kommenttini noista farkuista sai jotkut pelkäämään, että kaikkien olisi moisia käytettävä. Asiahan ei ole näin vaan tuossa on vain oma ehdotukseni. Koska peli tulee olemaan melko pitkä epäilen esiintyväni myös WL housujen ja M91 takin kanssa. Kantolaitteena tulee toimimaan WL LBV-88.

Ideahan vain olisi, ettemme näyttäisi enemmän jenkeiltä, kuin he itse näyttävät. Yhdistelemällä eri värejä/kuvioita pystymme erottumaan edes hieman liittoutuneiden joukoista. Muutenkin kuin pelkästään hihanauhojen perusteella. Tietysti kokonainen M62 tai M91 toimii myös.

Kuitenkin olen sitä mieltä, ettei kenenkään kannata tinkiä toimivasta varustuksestaan. Eli jos olet aina pelannut jonkin tietyn liivin/kantolaitteen kanssa, niin totta kai otat sen Ruotsiinkin mukaasi. Pelaamaanhan tuonne Ruotsiin ollaan kuitenkin ensisijaisesti menossa.

RRP Taksi

Post by RRP Taksi » 30 Nov 2006, 21:18

Hyvä että alkaa tuleen juttua.

Me esitetään varusteehdotukset Tammikuun loppussa.

Olettakaa että pelistä tulee "Suomisisseille" sissitouhua 90% ajasta.
Valmistautukaa kolmeen päivään ryteikössä.
Asuste ja varus vapaa kunhan jotenkin erotaan muista ryhmistä tyylillä ja on "Suomalainen meno".
Kumipuukko ja muovikossupullo vettä varten +:a. :P
Suurin osa siitä mitä tulee tapahtumaan ja meidän toiminnasta pidetään salassa pelin alkuun asti.
Last edited by RRP Taksi on 30 Nov 2006, 23:14, edited 1 time in total.

Kyka

Post by Kyka » 30 Nov 2006, 22:53

Joo, elikkäs me hommattiin kaverini Kussen kanssa M-62:t tuota keikkaa varten. Varalle lähtee todennäköisesti jokin oliivin vihree asuste, ei tarkempaa tietoo ei oo siitä viel. Kypärä ja sorsa löytyy.

Jalkaan päätyy maiharit ja lantsarit saattaa lähtee varalle mukaan.

Kantolaitetta ei oo mietitty, mutta jotain kevyttä ja yksinkertaista.

Ase tulee olemaan joku Itäblokin maiden valmistama, tai lähi-idästä kotoisin oleva (esim. uzi, ak-47, fal, g3 jne.)

Lisäksi ehdotin Suomi - Verkkareita, mut ei keränny kovin paljoo kannatusta. Mitä mieltä te ootte? :P

Sori, jos tuli typoja, rankka päivä takana, ei jaksa keskittyy........ :cry:

RRP Taksi

Post by RRP Taksi » 30 Nov 2006, 23:13

Kyä 70-luvun adidaspuku on aina tervetullu (muista hankkijalippis!). :team:

Kyka

Post by Kyka » 30 Nov 2006, 23:16

RRP Taksi wrote:Kyä 70-luvun adidaspuku on aina tervetullu (muista hankkijalippis!). :team:
Oranssit Hankkijan haalarit ois kans aika kova jutta :D

Wynn [PRIVATES]

Post by Wynn [PRIVATES] » 02 Dec 2006, 13:58

Ryhmä Privates/Leka:n varustus tulee olemaan hyvin pitkälti M62 puku, vapaavalintainen päähine, aseina RK-54:set ja RPK:t, tetsareina taisteluvyöt mallia 85 ja 62 ensisijaisina mutta ymmärrettävistä syistä myös muunlaisia tullaan näkemään, itse ajattelin LC-2 järjestelmän ympärille oman kantolaitteen kasata. Jalkaan maiharit tai kumpparit, ensiksi mainitut nilkkojen kannalta paremmat. Puukko joka jätkälle ehdottomasti vyölle. Reppu johon kaikki ylimääräinen tavara.

Tästä lähdetään

-Wynn

RRP Taksi

Post by RRP Taksi » 02 Dec 2006, 22:58

Hienolta kuullostaa. 8)

Lurch

Post by Lurch » 19 Dec 2006, 23:08

:lol: Minä annan kannatusta farkuille siihen päälle maastotakki. Taisteluvyö ja mahd kypärä ei mittee muuta päällä. Tietysti mikäli haluaa niin sitten jotain kantolaitteita.
We have to be swift joten minusta mitä vähemmän on kamaa päällä niin sitä hiljemmin ja nopeammin liikkuu.

Semmoinenkin olisi kanssa että likaa farkut tai sitten niin kuin tämä yksi heepo eli värjää jotain kuviota niihin.

Jojis

Post by Jojis » 20 Dec 2006, 00:10

Jaa ihmiset aikovat oikeasti vetää maajussilinjalla? Pohojolaanen resistaanssi? Menin aluksi tätä jo vitsiksi luulemaan.

Meidän ryhmä tulee peliin esittämään enempi metsäsissejä kuin juntteja. Tarkoitus perustaa puvustus vihreisiin naamoihin, muutamiin risuihin jne. sekä täyteen maastopukuun kevyin kantolaittein. Toisin sanoen _naamioitumiseen_ ei sirkuspukuun. Kolmen päivän tarvikkeet kulkevat repussa ja aselaukussa vara-ase leiripaikalla odottamassa. Saavat partisaanit maistaa omaa herkkuaan. Tämä on ollut meidän näkemys FFF:n toiminnasta tähän asti. Vetää sitten vaikka enempi Rambo-linjalle jos huumoria haluaa tuoda mukaan.

M62 maastopukujen hankkiminen koko ryhmälle on niin hankalaa etten usko sitä näkeväni. Osa ei suostu edes vapaaehtoisesti koskemaan moisiin tahi ylihintaisiin ysiykkösiin. Onnittelut kuitenkin kaikille jotka jaksavat vaivan nähdä.
Toivottavasti kukaan ei kumppareihin tai muihin itselleen vaarallisiin varusteihin aio pelissä tukeutua. Vähän liioitellusti sanottu mutta se on oma näkökantana kyseisistä kengistä.

Kysymykseksi nousee mitä maastokuvioita FFF tulee käyttämään. Mielellään ei miljoonaa erilaista? Pitäisikö tästä sopia jotain? Näen mahdottomana M91 / M62 pakon mm. tällä osallistujamäärällä ja osan pelaajista tuntien.

RRP Taksi

Post by RRP Taksi » 20 Dec 2006, 04:06

Pukeutuminen on periaatteessa vapaa.

Ainoa mitä ei kelpuuteta on ruotsalaiset M59 ja M90. :P
Mielellään ei venäläistä kamaa (aseet lukuunottamatta..).

Tästäkin asiasta enemmän Tammikuussa...

Olli

Post by Olli » 20 Dec 2006, 20:13

Meitä on 70 jannua lähdössä reissuun ja jokaisella on omat odotuksensa pelistä. Minä en rupea rajaamaan varustuksia, kuin sen mukaan miten pelinjohto meiltä vaatii.

Tässäpä muutamia varustustoiveita/ajatuksia, joita yleisesti nostettiin esille IRC:ssä jauhaessa. Pidetään näitä helppoja linjoja ohjenuorana, niin varmasti hyvä tulee.

- Varustus muuten vapaa, mutta pyritään metsävarustukseen. Pelimme sijoittuu kuitenkin 90% metsän siimekseen, joten ACU ja muut aukealle ja rakennettuun ympäristöön suunnattu puku ei välttämättä ole oikea varustus.

- Pyritään jättämään Digital -varustusta vähemmälle. Suurin osa vastustajista käyttänee kuitenkin niitä, joten tämä on yksi tapa erottua joukosta esim. Marpat taitaa olla yksi suosituimmista kuvioista niin Allied -joukoilla, kuin Venäläisilläkin.

- Muistetaan varustuksessa edelleen, että olemme sissijoukko. Huivit, otsanauhat ja muu sekalainen varustus sopii oikein hyvin meille metsien miehille. Mitään Isku Columbiaan -tyylinen iskuosasto me emme kuitenkaan ole, jätetään varsinainen erikoisjoukkovarustus niille jotka sitä ovat esim. Allied- osapuolle erikseeen hakenee. Moni ryhmä miettii keskenään omaa varustustaan kuiten edellämainituissa viesteissä selvisikin. Selvitä oman ryhmäsi ajatuksia ja kysy jos tulee kysyttävää vaikkapa tällä foorumilla.

Gilwen

Post by Gilwen » 21 Dec 2006, 13:57

Olemme pienen porukan (viisi henkeä) kanssa tulossa mukaan ja suunnitteilla oli hankkia 05 puvut, mutta näillä näkymin aikataulun takia ollaan mietitty vaihtoehtona CADPAT-pukuja. Hyvin lähellä 05 kuviota ja saa vielä järkevissä hinnoissa.
Kaikki ryhmässämme on hieman kauhuissaan lukenut täällä farkku ja verkkari sisseistä. Mielestämme se ei ole osapuolen mukaista, mutta jokainen tehköön niinkuin itse haluaa. Vapauden puolestahan me taistellaan.

Kukaan meistä ei olut mukana irc-palaverissa, kun siitä ei ollut muualla kuin ircissä mainittu. Olisi ihan kiva jos noita keskusteluja tulee vielä lisää, niin niistä voisi laittaa tiedon vaikka tänne foorumeille. Kaikki eivät vietä elämäänsä ircissä hengaillen.

Yhteisistä varusteista. Olisi kiva nähdä jos mahdollisimman monella olisi suomen-lippu puvussaan kiinni. Noita hihamerkki-lippuja saa viidellä eurolla MP-myymälästä, joten kyse ei ole kauhean isosta rahallisesta panoksesta.

Post Reply